Veelgestelde vragen 

Waar gaan de flamencolessen door? 

De lessen gaan door in de Vrije Ateliers te Sint-Niklaas. 

Adres: Rode Kruisstraat 25, 9100 Sint-Niklaas.

Er is parking, een fietsenstalling en het openbaar vervoer is vlakbij. 

Wat is flamenco? 

Een erg moeilijke vraag om te beantwoorden maar wel een hele leuke ! 

Velen deden reeds een poging om het te beschrijven. Sommigen omschrijven het simpelweg als "Spaanse dans" terwijl anderen zich uren verdiepten in de oorsprong. Flamencodans gaat over het ritmisch samenspel tussen danser, zanger en gitarist met een rijke geschiedenis. Stap voor stap worden jullie ondergedompeld in de Spaanse ritmes (palo’s) met bijhorende arm- en handbewegingen (posturas), voetstampen (zapateado) en handklappen (palmas). Ontdek het gerust zelf in onze lessen! 

Kan ik deelnemen aan een gratis proefles? 

Absoluut. Twee keer per jaar wordt er een gratis proefles georganiseerd waar jij écht kan proeven van flamenco. Er wordt je een korte choreografie aangeleerd zodat jij kan testen of flamenco iets voor jou is. (Wij twijfelen er niet aan ;) ) .

De eerstvolgende proefles vindt plaats op 3 september. 

Voor wie zijn de flamencolessen van Atelier Flamenco? 

We proberen een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan te bieden. Er zijn dus lessen voor de allerkleinsten, jeugd, jongvolwassenen én volwassenen. Ontdek ze gerust allemaal hier.

Wat heb ik nodig in de flamencoles? 

Voor de eerste danslessen zijn een schoen met stevige hak (geen naaldhak bijvoorbeeld) en lange rok (meestal zwart als oefenrok) zeker prima. Wie verder wil gaan in flamenco kan gerust flamencoschoenen aanschaffen. Daarnaast zijn de leerlingen in de lessen volledig vrij om te dragen waar ze zich goed bij voelen. Comfortabele kledij die gemakkelijk danst is aangeraden. 

Hoe kan ik mij inschrijven? 

Inschrijving verloopt volledig via het Secretariaat van de Vrije Ateliers. Inschrijven kan sinds kort volledig online. Wie liever fysiek langs gaat kan ook tijdens de openingsuren het secretariaat bereiken. Er wordt telkens twee keer per jaar ingeschreven: een keer aan de start in september en een keer in feburari voor de tweede reeks lessen. 

Meer info over inschrijvingen 

Kan ik Atelier Flamenco aan het werk zien?  

-Luidkeels- ja! Elk schooljaar eindigen we met een authentiek flamenco optreden. Het is een moment om te laten zien aan allen die we lief hebben wat we weeral hebben bereikt. Het perfecte moment om te schitteren om het podium en te genieten van de magische flamenco sfeer. 

Onze laatste show: Camino Caminando, vond plaats in het Museumtheater te Sint-Niklaas.

Blik terug naar het toonmoment 

Zijn er ook flamenco workshops? 

Sí, claro! Alle info over de workshops is te vinden op deze pagina: 

Een workshop is een ideale manier om kort en intens flamenco te beleven. Perfect voor dansers die een jaarlijk engagement moeilijk kunnen combineren met het dagelijkse leven of voor diegenen die nog meer willen dansen naast de wekelijkse lessen. 

Workshops 

Heb je nog een onbeantwoorde vraag? Aarzel dan niet! 

Stuur ons gerust een mailtje met jouw vraag naar atelier.flamenco.info@gmail.com . We proberen je zo snel als mogelijk te contacteren. 

InstagramFacebook

Let's connect!