Voorstelling 2022: Los Palos y el Baile

Op zondag 29 mei en 5 juni 2022 toonden de cursisten van Atelier Flamenco zich van de beste kant! 


Blik hier terug op een memorabel toonmoment. 


Wil je graag aanwezig zijn op de volgende voorstelling? Houd dan zeker de sociale media van Atelier Flamenco in de gaten! 

De voorstelling: 

Toonmoment cursisten van Atelier Flamenco presenteren: Los Palos y el Baile in het museumtheater te Sint-Niklaas

“Los palos y el baile”, het thema van de flamencovoorstelling van de cursisten van de Vrije Ateliers. Los Palos y el baile….? Ja hoor, we gaan dit jaar terug in de tijd, een soort van back to basics.


Flamenco aficionados, oftewel de lovers van de flamenco zullen hier en daar wel zich al verdiept hebben in het ontstaan van flamenco. De invloed en mengeling van verschillende culturen bij elkaar zorgde voor het ontstaan van flamenco. De gitaar, de zang, handengeklap en het voetenwerk van een danser brengt ons terug bij de 'basics'.

Daar waar een gitarist zijn handgemaakte gitaar boven haalde, abuelita haar krachtigste letra zong en waar een bailaora haar zelf verloor in de muziek en dat gewoon, op het midden van de straat.

De leerlingen van de flamencolessen in de Vrije Ateliers tonen jullie wat flamenco precies is. We zorgen voor een schitterende, authentieke show waarin de danseressen kunnen laten zien wat ze weer al eens hebben bereikt. Tijd voor een klein (of groot) feestje waarbij gezelligheid centraal staat. Waar "onze eigen zwier eraan geven" belangrijk is en we even het beste van onszelf geven op het podium met de passie die we samen delen.